Hieronder enkele korte reacties van gebruikers na een ritje op de elliptigo.

Hallo ,

Zoals beloofd sturen we jullie een paar foto's van de tour met de Elliptigo.
Wij kijken terug op een hele leuke tour! Ter info, geen van ons heeft er spierpijn aan over gehouden.
Wij vinden deze tour met de Elliptigo echt een aanrader!
Nel, Jeannette, Ellis en Belinda
 
 
Bedankt voor de proefrit op de Elliptigo. Supertochtje langs de Rotte.
Helaas was het net iets te zwaar voor mijn vrouw ivm haar rheuma. Zelf kom ik hem nog een keer huren samen met mijn dochter.
Eric de Klerk, Rotterdam
 
Heb er na bestudering van de mogelijkheden direct 1 besteld. Een zwarte 8-s. Met dit toestel kan ik met mijn blessure weer "hardlopen" en heb er inmiddels al meer dan duizend kilometer opzitten. Daarnaast ook behoorlijk wat gewicht kwijt geraakt.
Ronald de Jong, Racetimer
 
Via een collega ben ik enthousiast gemaakt voor een elliptigo. Heb hem eerst 1 week uitgeprobeerd. Na een korte gewenningsperiode is het heerlijk toeren op de elliptigo. En ongelofelijk wat een bekijks je hebt met dit apparaat. Heb inmiddels een 3-c in de schuur staan.
Angela van Os, Udenhout
 
Door een blessure kon ik mijn trainingrondje met de hond langs de Reeuwijkse plassen niet meer maken. Na een demorit aan huis hebben we besloten er meteen eentje aan te schaffen. Een oranje 3-c. Heerlijke training en mijn hond vind het ook geweldig behalve dat hij mij niet meer bijhoudt..
Caroline vd Wagt, Reeuwijk
 
Vandaag heb ik een trainingsrondje met Arnaud van Velzen gemaakt door Berg en Dal. Het ging super , zelfs op de 10% helling klimmen.
Ik ben blij en gelukkig dat ik dankzij jouw elliptigo kan meedoen aan de missie Mont Ventoux, ondanks mijn kuitspierblessure.
Het is inderdaad een zeer vriendelijke-, low impact- en cyclische belasting, die uitermate geschikt is bij het herstel van en na een blessure en tevens herstelbevorderend werkt. Bovendien is het straks ook een leuke afwisseling tussen looptrainingen door.
Nogmaals bedankt voor je uitleen elliptigo.

Met vriendelijke groet, Frank Sjoerdsma, fysiotherapeut
 
 

Reacties loopsporters

Gebruikerservaring van Wim Derksen, Kitty Vernooij en Tim de Ruiter

 

Wim Derksen

http://www.wimderksen.com

 

Kitty Vernooy

Ongeveer een jaar geleden viel mijn oog op een artikel over de Elliptigo in het maandblad runners. Leuk apparaat dacht ik nog, wel duur en verder niets. Tot ik na de marathon in Amsterdam in oktober 2010 liesklachten kreeg. Na aanhoudende klachten en verschillende onderzoeken volgende begin april 2011 de diagnose: slijtage aan beide heupen. Mijn wereld stortte in. Na 25 jaar hardlopen, 70.000 kilometer en 3 marathons verder moest ik van de ene op de andere dag stoppen. Ik deed ook aan kickbike, maar dat ging ook niet meer. Ben nog te jong [ 43 jaar ] om achter de geraniums te zitten. Fietsen deed ik ook altijd veel [ 10.000 km/ jaar ] maar dat alleen vond ik niet genoeg. Toen dacht ik weer aan dat artikel over de Elliptigo. Ik zocht op internet en vond een filmpje. Ze waren helaas alleen in Amerika te koop, maar ik bleef het volgen. Na een tijdje kwam ik bij Henny van Vliet terecht. Hij had er 1 staan en ik mocht wel een proefritje maken. Ik kon hem wel een uurtje uitproberen zei hij. Het waaide en regende vreselijk, maar ik ben ook zeker een uur weggebleven. Al na 5 minuten was ik verkocht en had hem in gedachten al aangeschaft. Nu moest ik nog hopen dat mijn heupen de volgende dag geen vervelende reactie zouden geven. Dat gebeurde gelukkig niet. De volgende dag belde Henny me op om te vragen of ik nog napijn had gehad. Ik heb gelijk besloten om er een aan te schaffen en omdat het nog 3 weken duurde voor de Elliptigo's uit Amerika zouden overkomen mocht ik tot die tijd de Elliptigo van Henny gebruiken, geweldig vond ik dat.

Het is conditioneel zwaarder als fietsen, maar heeft zo'n lage impact op je gewrichten dat je er naar mijn idee amper blessures van kan krijgen. Zo heerlijk vrij als je je voelt op de Elliptigo is moeilijk te beschrijven, dat moet je echt zelf ervaren. Het is zo'n leuk apparaat dat ook voor iedereen toegankelijk is, jong of oud, sportief of niet, als je kan fietsen kan je ook op de Elliptigo. Voor mensen als ik met heup, knie of rugproblemen is het echt een uitkomst. Ik ben er zo blij mee dat ik ondanks mijn handicap weer lekker buiten kan sporten. Ook hardlopers kunnen de Elliptigo gebruiken als hersteltraining of om eens iets anders te doen als hardlopen. Drie maanden geleden had ik niet gedacht dat ik zo snel al een zou kunnen kopen, omdat ze alleen nog in Amerika te koop waren. Je moet toch iemand hebben die het lef heeft om het ding in Nederland te introduceren. Ondanks het slechte weer deze zomer ga ik met veel plezier zo'n 4 keer per week een uurtje op de Elliptigo.

Nu moet ik alleen nog bedenken hoe je het moet noemen, steppen, fietsen, elliptigo'en, ik ben er nog niet uit.


 

Tim de Ruiter

In 2002 vroegen vrienden “ Tim ga je mee naar de20 kilometervan Parijs “. Ik zei voel je je wel goed20 KILOMETER. Maar goed je gaat trainen en tot vandaag de dag is het een sport die verslavend werkt. De afgelopen jaren heb ik samen met mijn vrouw diverse Marathons of halve Marathons gelopen. Je hebt een gevoel na het hardlopen dat je wat gedaan hebt. Daar in tegen is het ook een blessure gevoelige sport. Ik was dit jaar in training voor de Marathon van Amsterdam. Vorig jaar had ik Rotterdam gedaan en heb toen op de rem gelopen, omdat New York niet naar het zin was gegaan. Dus voor Amsterdam had ik een nieuw doel. Tijdens 1 van de duurlopen heb ik in de duinen en boomstronk geraakt, dat gebeurd wel eens vaker en dan loop je door en dan gaat dat vanzelf over. Na een paar weken voelde de voet slechter aan. Kortom vocht in de enkel en de Marathon was Game Over. In mijn vakantie kwam de buurman, die een sportschool heeft aan de deur met een crosstrainer voor buiten. Hij zei “ ik heb nu iets, dat is speciaal voor Hardlopers met blessures “. Ik was koud een half uur binnen terug van vakantie en zo nieuwsgierig als dat ik was ben ik meteen meegelopen. Toen ik de ElliptiGo 8S zag dacht ik “ wat is dat dan “. Jeroen Maas gaf een demonstratie en gaf mij de ElliptiGo voor zondag mee. Hij zei “ ga maar proberen en laat mij weten wat je ervan vind “. Na meteen 21kilometer getrapt te hebben was ik erg enthousiast. Toen ik problemen kreeg met de voet ben ik meer gaan fietsen, maar had daar een minder voldaan gevoel van, dan de training op de 8S. Ik begon te balen dat hij terug moest. Die dag ben ik wel 2x terug gegaan om de ElliptiGo weer te pakken om aan familie en vrienden te laten zien. De ElliptiGo 8S heeft 8 versnellingen. Met tegen wind of een helling is dat ideaal. Ik merk wel dat als je goed om je houding denkt dat de krachtinspanning die je levert meer rendement oplevert in de vorm van snelheid. Daarnaast is de ElliptiGo makkelijk in te klappen om hem vervolgens in de auto mee te nemen. Na contact te hebben gezocht met Henny van My Move heb ik de ElliptiGo 8S aangeschaft. Ik ben zeer enthousiast. Hij heeft een prima bouw kwaliteit is deels van carbon, je haalt er gauw30 a35km p/h mee, na training heb je echt het gevoel dat je wat gedaan hebt. Ik kan hem ten zeerste aanraden. Ik hoop dat alle ( toekomstige ) ElliptiGo eigenaren mijn enthousiasme kunnen delen en wellicht kunnen we een keer met z’n allen een route doen.

 

 

Reacties topsporters

Naast diverse Olympische deelnemers uit Amerika en Engeland vind hij nu ook zijn weg diverse naar Nederlandse topsporters.

 

Nederlands atleet van het jaar Churandy Martina laat via twitter weten : "Fun and good way to get your exercise in"
churandy-martina-on-Ellipti

 

Marije te Raa heeft hem uitvoerig voor runnersworld getest en was positief verrast door de overéénkomsten met hardlopen. Lees er meer over in de juni editie van Runnersworld.

 

marije

 

 

Nederlands Kampioene Triathlon ( LD ) Sonja Jaarsveld heeft hem tijdens haar blessure veelvuldig ingezet als alternatieve looptraining en is zeer lovend over de mogelijkheden en inzetbaarheid van de elliptigo.

sonja

 

Oud nederlands kampioene Marathon Miranda Boonstra is ook om en ziet het als een geweldige alternatieve looptraining tijdens haar herstel
miranda

 

Olympisch medaillewinnares Marit Bouwmeester

CIMG5257.JPG

 

Wat een uitkomst de elliptigo.
In mijn sportdiscipline, de laser radial, wat ook wel de formule 1 in het zeilen wordt genoemd, is mijn fysieke conditieeen voorwaarde om medailles te kunnen winnen. Ik ben inmiddels Wereld Kampioen en 2e op de OS 2012 geworden. voor de volgende stap ben ik nu aan het werk.
In mijn sport zijn blessures aan knieën en onderrug schering en inslag. Dat betekent dat hardlopen en roeienmet zorg moeten worden ingepast. Met de elliptigo is daar nu een eind aan gekomen. Heerlijk buiten door de duinen, neus in de wind, met hoge snelheid fysiek aan het trainen. Lekker buffelen zonder aan kwaaltjes te hoeven denken.

 

Ik ben fan.

 

 

 

Ook oud Nederlands kampioen triathlon en begeleider van diverse duursportersFrank Heldoorn heeft hem uitvoerig getest en vind het één van de beste alternatieve trainingsvormen. Hij is zeer goed inzetbaar als crosstraining.

 

 

Koningklijke Nederlandse Marine

Ook het korps mariniers maakt gebruik van de Elliptigo.

 

Het toestel wordt voornamelijk ingezet bij hersteltrainingen van geblesseerde mariniers. Het is een intensieve, afwisselende training buiten en wordt daarom door de gebruikers als zeer positeif ervaren. De leiding is ervan overtuigd dat met de elliptigo de geblesserde mariniers weer sneller inzetbaar zijn.

 

elliptigo_marine

 

 

 

ons Aanbod

Fitness Center

Iedereen heeft zijn eigen redenen en intenties om te gaan bewegen. Daarom bieden wij meerdere begeleidingsmogelijkheden. Het is namelijk van belang dat u de begeleiding kiest die bij u past.

 

Meer...

Kyalin

Wie wil afslanken, heeft het niet altijd even gemakkelijk. Elke dag zit vol verleiders, je moet je aan bepaalde regels houden, zorgen dat je ook nog voldoende beweegt, enz.


 

Meer...