Hoogtetraining


Hoogtetraining is trainen in een zuurstofarme omgeving. Doordat er minder zuurstof aanwezig is tijdens de training, past het lichaam zich aan zodat ook buiten de training, zuurstof steeds efficiënter opgenomen en verbruikt zal worden.

 

Vroeger moest men voor hoogtetrainingen naar de bergen of hooggelegen gebieden, waar de luchtdruk, en dus de zuurstofdruk lager is dan op zeeniveau. Tegenwoordig kunnen we een zuurstofarm klimaat creëren in een zogenaamde hoogtekamer.

 

Sinds een 10-tal jaren beveelt men een verblijf op grote hoogte aan met training op zeeniveau (live high, train low). Maar niet iedereen heeft de tijd en de middelen voor een langdurig verblijf op hoogte. Bij GreenAlive passen wij het omgekeerde principe toe: live low, train high. Een principe dat ook in de wetenschappelijke literatuur op veel bijval kan rekenen.

 

 

Door het gebruik van onze speciale hoogtekamer kunt u profiteren van het hoogte-effect zonder de nadelen ervan te ondervinden.

U kunt de sessies perfect inpassen in uw normale trainingsschema en in uw dagelijks leven.

Uw hele lichaam profiteert van het verbeterde zuurstofverbruik door hoogtetraining. Hoogtetraining heeft dan ook heel wat toepassingen, zowel in de sport als voor mensen met bepaalde medische problemen, zoals hart- en vaataandoeningen, luchtwegaandoeningen en (pre-)diabetes.

 

HOOGTETRAINING IN DE SPORT

WAAROM?
  • Als aanvulling op uw normale trainingsschema, om u op een specifieke prestatie voor te bereiden, bvb. een beklimming van de Mont Ventoux of deelname aan de Antwerp 10 Miles. Hoogtetraining biedt u hierbij de mogelijkheid om de geïnvesteerde trainingstijd optimaal te laten renderen.
  • U bent beginnend sporter? Door middel van hoogtetraining maakt u snel vorderingen met minder risico op overbelastingsletsels tijdens de opbouwfase.

Na en eventueel zelfs tijdens een blessure. U kunt uw conditie op peil houden terwijl u toch uw spieren, pezen en beenderen minder belast.

HOE?

Heel simpel, u belt naar GreenAlive en kan onmiddellijk een afspraak maken voor een individuele sessie of een groepssessie.

U komt op het afgesproken moment (evt. met uw eigen fiets) naar GreenAlive en werkt uw training af.

GreenAlive biedt ook de mogelijkheid om voor uw hoogtetrainingen een inspanning test op hoogte te laten afnemen door Swa Van Velthoven. Dit kan gevolgd worden door een sportmedische keuring toegespitst op hoogtetrainingen en indien gewenst kan ook een hoogtetraining schema worden opgesteld.

HOOGTETRAINING BUITEN DE SPORT

HOOGTEGEVOELIGHEID

U bereidt de beklimming van de Mont Blanc voor of u plant een verblijf in een hooggelegen gebied en wenst te weten hoe u reageert op grote hoogte? Dat kunnen we perfect testen in de hoogtekamer.

PRE-ACCLIMATISATIE

Enkele sessies in de hoogtekamer in de weken voor het vertrek naar de bergen, bereiden uw lichaam al voor op de hoogte, zodat het risico op hoogteziekte vermindert, en de nodige acclimatisatietijd ter plaatse op hoogte ingekort kan worden.

HOOGTEZIEKTE

Gebeurt het wel vaker dat u tijdens een vliegtuigreis hoofdpijn hebt, misselijk bent en coördinatiestoornissen ondervindt alsof u een kater hebt? Dan hebt u waarschijnlijk last van hoogteziekte. Dit kan verholpen worden, via acclimatisatiesessies, eventueel in samenwerking met preventieve medicatie waarvan het effect uitgetest wordt in de hoogtekamer.

HOOGTETRAINING ALS ONDERDEEL VAN MEDISCH VERANTWOORD BEWEGEN
  • U hebt een medisch probleem waarbij hoogtetraining kan helpen, zoals suikerziekte, hoge bloeddruk of overgewicht?
  • Verscheidene nuttige effecten werden reeds toegeschreven aan hoogtetraining:
  • Verbeterde controle van bloedsuiker en vetten
  • Betere gewichtscontrole
  • Minder risico op hart- en vaatziekten
  • Verbeterde controle van de bloeddruk
  • Betere bescherming van het hart tegen zuurstoftekort
  • Een verbeterde longfunctie bij luchtwegaandoeningen als astma

 

VERSLAG HOOGTETRAINING

Bekijk HIER het verslag van Dr. W.Marinus.

 

EEN TEKORT AAN ZUURSTOF: EFFECT OP SPIERMASSA?

Bekijk HIER het verslag van D’HULST G. & DELDICQUE L.

 

PRESENTATIE WELLNESSELANDE

Bekijk HIER de presentatie van Wellnesselande. (laden kan even duren)

 

TRAINEN IN DE HOOGTEKAMER

 


 

 

Hoogtetraining Nederland

Voor meer info kan u ook steeds terecht op de pagina van:
hoogtetraining Nederland - www.hoogtetraining.nl

 

 

ons Aanbod

Fitness Center

Iedereen heeft zijn eigen redenen en intenties om te gaan bewegen. Daarom bieden wij meerdere begeleidingsmogelijkheden. Het is namelijk van belang dat u de begeleiding kiest die bij u past.

 

Meer...

Kyalin

Wie wil afslanken, heeft het niet altijd even gemakkelijk. Elke dag zit vol verleiders, je moet je aan bepaalde regels houden, zorgen dat je ook nog voldoende beweegt, enz.


 

Meer...