Veelgestelde vragen

 


Waar kan ik de Kyalin-producten kopen?

Kyalin Smart Slimming is een afslankprogramma onder therapeutische begeleiding. Als je het programma volgt, kun je de Kyalin-producten kopen bij één van onze coaches. Zij zullen je begeleiden doorheen het dieet en helpen bij de keuze van je producten. Kyalin is niet beschikbaar via online webshops.


Hoe werkt het Kyalin dieet?

Een belangrijke basisregel binnen het eiwitdieet is het beperken van koolhydraten (suikers) en vetten. Op deze manier dwingen we je lichaam om zijn energie elders uit te halen. In eerste instantie kiest ons lichaam dan voor de afbraak van spieren. Maar die worden beschermd door de toevoer van extra eiwitten. Gevolg: de enige overblijvende optie is de verbranding van je vetmassa!

Let op! Om gewichtsbehoud te garanderen is het belangrijk dat je al de programma's doorloopt. De laatste fase is 'gezonde voeding', geen dieet maar een levenswijze. Structuur in je voeding is belangrijk alsook het maken van gezonde keuzen. Vergeet niet: alles mag, maar met mate.


Mag ik een groente eten die niet op mijn lijst staat?

Eén duidelijke regel: staat het niet op de lijst dan is het niet toegestaan. De groentenlijst werd samengesteld op basis van het aantal koolhydraten per 100g. Hoe strikter we ons dieet toepassen, hoe beter en sneller we resultaat bekomen!


Moet ik 2x groenten eten per dag?

Het streefdoel van het dieet is gewichtsbehoud door het naleven van een gezonde voeding! Maak er een gewoonte van om 2x per dag groenten te eten. Die voorzien ons lichaam van vitaminen en mineralen en bevatten vaak heilzame eigenschappen. Wist je dat koolsoorten (bloemkool, broccoli,..) méér calcium bevatten dan melk?


Waarom moet ik 2 liter water drinken? Mag ik het water van de shakes meetellen?

Het is belangrijk om water te drinken om de nieren niet te overbelasten. Bovendien is dit een eerste stap naar een gezonde voeding én stilt het de honger. Water drinken heeft een positieve invloed op ons energiepijl en (voor de vrouwen) op de cellulitis. Het water van de shakes mag je niet meetellen!

TIP: Vind je dat water geen smaak heeft? Neem als extra eiwitportie een koude drank in je waterfles. Dit geeft een smaakje.


Is het strikt dieet (afslankfase) geschikt voor minderjarigen?

Het strikte dieet is niet geschikt voor kinderen/jongeren onder de 18 jaar.


Ik geef nog borstvoeding. Mag ik het dieet volgen?

Neen, het dieet is niet geschikt voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Op dit ogenblik heeft u nood aan een gezonde voeding, een dieet is niet aan de orde.


Zijn kauwgom of muntjes toegelaten?

Ga zeker en vast voor suikervrije kauwgom of muntjes! Kies ook steeds voor muntsmaken en beperk toch het gebruik ervan.


Mag ik zelfgemaakte soep drinken tijdens het Kyalin dieet?

Je mag ½ l zelfgemaakte soep drinken per dag. Wanneer je soep maakt van de groenten à volonté zal je minder koolhydraten consumeren dan bij het eten van bv tomatensoep. Lekkere en makkelijke recepten kun je vinden bij onze downloads.


Is het gebruik van mayonaise toegelaten tijdens het Kyalin dieet?

Mayonaise is rijk aan zowel suikers als vetten. Laat je niet vangen door het gebruik van de term 'Light' door sommige merken.

Je kunt eveneens kiezen voor de sauzen van Remia te verkrijgen bij je Kyalin-coach :

Mayolijn : 1 soeplepel per dag (ter vervanging van een soeplepel olijfolie)

Dressing honing mosterd : 1 soeplepel per dag (ter vervanging van een soeplepel olijfolie)

Dressing salata : 3 soeplepels per dag (ter vervanging van een soeplepel olijfolie)


Wat is het effect van polyolen?

Polyolen zijn vervangsuikers die in sommige producten aanwezig zijn (cookies, delizia, repen 40g). Wanneer je merkt dat consumptie van deze producten aanleiding geven tot darmproblemen (winderigheid, darmklachten), dan beperk je deze best tot max. 3x per week.


Hoe kan ik nog sneller afvallen of betere resultaten behalen?

Je coach zal je vertellen welke producten je maar 1x per dag mag eten of vanaf welke fase sommige producten bestemd zijn.

Betere resultaten kun je verkrijgen door in de strikte fasen te kiezen voor de producten laag in koolhydraten (poederzakjes). Eenmaal in fase 2, kun je overstappen naar een reep of een wafeltje.


Waarom mag ik slechts 1 reep of pakje wafels per dag eten?

Ook hier houden we rekening met het aantal koolhydraten die deze producten bevatten. Wanneer je 2 repen per dag eet of op dezelfde dag een reep en een wafel, is het mogelijk dat je teveel suikers opneemt. En let op: één dag te veel suikers opnemen betekent dat je gewicht drie dagen lang stabiel blijft! Bovendien leren we tijdens het Kyalin-dieet ook gezondere voedingsgewoontes aan te nemen en gezonde keuzes te maken.


Waarom mag ik geen zetmeelproducten eten tijdens het Kyalin dieet?

Zetmeelhoudende producten zijn rijk aan koolhydraten. Gezien we de dagelijkse consumptie hiervan willen beperken worden ze slechts stapsgewijs geïntroduceerd in het dieet. Vanaf de reïntroductiefase mag je reeds 30g brood eten als ontbijt.


Waarom mag ik geen fruit eten tijdens de afslankfase?

Fruit bevat erg veel koolhydraten en die moeten tijdens de afslankfase vermeden worden. Vanaf de reïntroductiefase mag je de minst koolhydraatrijke fruitsoorten eten. In een gezonde voeding is terug alle fruit toegelaten.


Ik heb eigenlijk niet zoveel honger. Moet ik alle eiwitporties opeten?

JA! De eiwitporties zijn essentieel om voldoende eiwitten aan te leveren. Deze zijn nodig om je spieren tegen afbraak te beschermen. Mannen hebben meer spiermassa dan vrouwen, zij hebben dan ook nood aan een extra portie.


Welke voedingssupplementen moet ik nemen tijdens het Kyalin dieet?

Vanuit Kyalin raden we aan 3 supplementen bij het dieet in te nemen :

Smart Vitamines : vitaminencomplex om eventuele tekorten tijdens het dieet op te vangen. VERPLICHT gedurende alle programma's.

Gebruik : 1 tablet per dag ('s morgens).

Smart Detox: Anti-oxidant en detox in één tablet. VERPLICHT gedurende alle programma’s.

> Gebruik : 1 tablet per dag (’s avonds).

Bio CMP® : complex van kalium, calcium en magnesium. Te nemen zolang fruit niet op het programma staat (2B).

> Gebruik : 2 capsules per dag ('s morgens)


Wat is de Kyalin smart app?

Met de Smart App van Kyalin heb je dagelijks zicht op de evolutie van je gewicht. De Smart App laat toe spiermassa, vetmassa en water in te voeren. Want in deze parameters schuilt hét succes van het Kyalin-dieet : afbraak van de vetmassa en behoudt van de spiermassa d.m.v. Kyalin-producten.

Geschikt voor iedereen die het Kyalin-dieet volgt, wenst te volgen of reeds gevolgd heeft.

Features :

 • Onthaalpagina met zicht op startgewicht, doelgewicht en huidig gewicht
 • Input van gewicht, spiermassa, vetmassa en water
 • Input van je Kyalin-coach (deze staat steeds als eerste klaar bij de coachen voor een snel en efficiënt contact)
 • Calculatie van je BMI
 • Link met je Kyalin-coach of zoekmotor naar een coach in je omgeving
 • Overview van de Kyalin-producten
 • QR-scan

 

Versie 1:

Deze versie is geschikt voor Iphone/Ipad (download)

*De smart app zal in 2013 voorzien worden voor Android


Wat is de kostprijs van het dieet?

Dit is de meest gestelde vraag die wij binnenkrijgen via de support. Helaas kunnen wij hier geen vast bedrag opkleven, de kostprijs is namelijk afhankelijk van verschillende factoren:

 • het aantal te verliezen kilo's
 • het programma dat je zal volgen
 • de behaalde resultaten
 • de keuze van producten (poeders of kant en klaar)

De prijs van een starterskit (Smart Box, inclusief voedingssupplementen) voor één week kost 155 euro. De prijs van de andere producten kunt u opvragen bij de Kyalin-coachen.

Hierbij dient u de voedingssupplementen nodig voor het dieet bij te tellen (voor 30 dagen : smart vitamines 12.50 euro / smart detox 16.50 euro / Bio CMP 19.30 euro)

Let wel! Informeer bij de Kyalin-coach naar de kostprijs van de coaching. Dit kan variëren naargelang de beroepsuitoefening van de coach.

Het Kyalin-dieet is geen kuur!

Begin eraan wanneer je zelf bereid bent om je voedingsgewoonten om te gooien na het dieet. Alleen dan zal het dieet op lange termijn zijn effect behouden.


Intake & contra-indicaties

Wanneer u start met het Kyalin-dieet zal de Kyalin-coach samen met u het intakeformulier overlopen. Op deze manier krijgt de coach een algemeen beeld omtrent je leef- en eetgewoonten.

De contra-indicaties voor het volgen van het Kyalin dieet zijn :

Absolute contra-indicaties:

 • Ernstige lever- en nierinsufficiëntie (nierfalen)
 • Recent hartinfarct, hartritmestoornissen
 • Diabetes type 1
 • Hypokaliëmie
 • Zwangerschap en borstvoeding
 • Hyperuricemie en jicht (niet behandeld)
 • Psychologische stoornissen (evaluatie)
 • BMI onder 18.5 (ondergewicht)


Relatieve contra-indicaties:

 • Diabetes type 2 met medicatie
 • Kanker, CVA
 • Syndroom van Gilbert (geelzucht)


Als je allergieën of intoleranties hebt aan bijvoorbeeld melk,lactose, gluten, ei of tarwe, meld dat dan zeker aan je coach! Zo kan je dieet aangepast worden.

 

 

 

 

 

 

 

ons Aanbod

Fitness Center

Iedereen heeft zijn eigen redenen en intenties om te gaan bewegen. Daarom bieden wij meerdere begeleidingsmogelijkheden. Het is namelijk van belang dat u de begeleiding kiest die bij u past.

 

Meer...

Kyalin

Wie wil afslanken, heeft het niet altijd even gemakkelijk. Elke dag zit vol verleiders, je moet je aan bepaalde regels houden, zorgen dat je ook nog voldoende beweegt, enz.


 

Meer...