GRATIS

Proefles

 

Wil je GRATIS proefles en geheel vrijblijvend kennis maken met GreenAlive in Bonheiden? Dat kan!

Klik hier

GRATIS

Advies

 

Ben jij nog geen lid en ben je benieuwd welk lidmaatschap het beste bij jou past? Doe dan de online test en krijg
GRATIS Sportadvies.

Klik hier

Vandaag was er veel te doen over gezonde voeding.

Er stond een artikel in de krant over hoe weinig koekjes er wel  gezond zijn en over het feit dat maar 1 op de 5 kindjes een ontbijt eet .

Het tweede was een herkenbare situatie. Wel het is niet echt herkenbaar, maar ik kan het best begrijpen. Niet dat die van ons geen ontbijt eten, maar het was/is soms niet altijd even gezond.

Onze oudste eet niet altijd een ontbijt, maar ze is dan ook niet echt een ochtendkindje. Moet ik haar dan verplichten om te eten? Ik ben dan eerder van het standpunt dat ze wel later op de ochtend haar ontbijt zal eten. In de week , waar ze vroeger moet opstaan dan in het weekend J ,  krijgt ze steeds iets binnen voor ze naar school gaat.  Ook hier kunnen ze altijd kiezen, maar we kiezen niet altijd voor het gemakkelijkste ontbijt zoals ze beweren in de verschillende artikels dat vele ouders doen . Boterhammen, cornflakes, pannenkoeken, smoothies, eitjes, yoghurt, … op hotel mama en papa kunnen ze het allemaal krijgen. En ja wij hebben 3 soorten choco in de kast staan en 4 soorten strontjes. Zijn we daarvoor slechte ouders? Nope don’t think so, ze krijgen afwisselende gezonde voeding met de nodige dosis sport en heel veel liefde.

Zoals ik al schreef was er ook een artikel over “gezonde koekjes”. Slechts 1 op de 10 koekjes is “gezond” . Eerlijk , ik moet zeggen dat ik hier niet verwondert van opkijk. Ook hier handelen we als ouders en niet als gezondheidfreaks. Fruit, groentjes, yoghurt en ja ook een koek kan mee in de boekentas. Ik check echter steeds het voedingsetiket , weet jij wat je je kids meegeeft? Ik verkies , ook voor onszelf , koekjes met minder dan 100kcal, liefst een laag vetgehalte en weinig suikers ( let erop dat je suikers max de helft van de koolhydraten zijn) dat kan je trouwens ook vinden in de resultaten van het onderzoek dat ze voerden. Regeltjes die we proberen toe te passen zijn : eerst fruit of groentesnacks, dan yoghurt en melkproducten en dan koekjes. Maar hier komen er per dag zeker 2 tussendoortjes per dag in ons voedingsschema. Tenslotte is het algemeen geweten dat het beste voedingsschema bestaat uit alles eten met maten en in 5 maaltijden per dag.

En snelle en lekkere tip:

Milkshake zonder ijs: Mix fruit samen met ijskoude melk en 2 eetlepels yoghurt. Lekker, fris en gezond.

Of granaatappel al geprobeerd ? Hier een succes, het is fruit en toch hebben de kinderen het idee dat ze iets aan het snoepen zijn. Of wat dat je van ongezoete homemade popcorn?

Morgen inkopen doen voor gezonde dessertjes, zoals vorige week schreef,  deel ik  zeker de successen met jullie.

ons Aanbod

Fitness Center

Iedereen heeft zijn eigen redenen en intenties om te gaan bewegen. Daarom bieden wij meerdere begeleidingsmogelijkheden. Het is namelijk van belang dat u de begeleiding kiest die bij u past.

 

Meer...

Kyalin

Wie wil afslanken, heeft het niet altijd even gemakkelijk. Elke dag zit vol verleiders, je moet je aan bepaalde regels houden, zorgen dat je ook nog voldoende beweegt, enz.


 

Meer...