GRATIS

Proefles

 

Wil je GRATIS proefles en geheel vrijblijvend kennis maken met GreenAlive in Bonheiden? Dat kan!

Klik hier

GRATIS

Advies

 

Ben jij nog geen lid en ben je benieuwd welk lidmaatschap het beste bij jou past? Doe dan de online test en krijg
GRATIS Sportadvies.

Klik hier

 

Voila, Het is zover; het nieuwe schooljaar is weer van start gegaan.

Dat wil dus ook zeggen dat de drukke maanden van het jaar er weer aankomen.

Alles terug op wieltjes krijgen en zien dat het huishouden blijft draaien.

 

De laatste weken gingen mijn man en ik ( maar ook de kids ) véél naar de fitness.

Het was tenslotte vakantie en dit is een gezonde manier om de vakantie door te brengen.

Nu willen we natuurlijk niet hervallen in oude gewoontes dus gaan we de fitness steeds goed plannen in onze agenda.

We hebben ons ook ingeschreven voor een nieuwe loopwedstrijd eind september en dus moeten we daarvoor volop trainen.

Gisteren een poging gedaan om 5km te lopen in 40 min maar dat is net niet gelukt. Ik had er dan ook al een uurtje Zumba op zitten misschien had dat er wel iets mee te maken.

 

Zoals ik al schreef: drukke maanden.

Taxi spelen voor de kinderen ; van de tekenles naar de dansles, voetbal, …

Daartussen tijd maken voor familie en vrienden met de nodige feestjes en BBQ’s op de planning.

En graag ook nog wat tijd voor onszelf, zo probeer ik veel te lezen in boeken die mij kunnen steunen in onze nieuwe levensstijl. Maar ja, dat nieuwe tv seizoen is er ook en daar valt natuurlijk ook veel te zien.

Dit alles moeten we dus goed combineren en liefst  met gezonde voeding en sport.

Om de nodige energie te voorzien in de ochtend start ik in de week nog steeds met een Kyalin Shake; snel, makkelijk en vooral lekker.

Tijdens het nuttigen van mijn cappuccino maak is snel mijn slaatje voor middags klaar en de rest van mijn “snacks” : fruit ,yoghurt en thee.

’S Avonds genieten we dan van een heerlijke wok of klassieke kost. Gisteren stond er een wok van rijst, prei, rode paprika en rode peper op het menu. Om de wok leuk te houden voor de kids hadden we deze keer chipolata’s in stukjes gesneden en mee in de wok gezwierd. Natuurlijk met wat extra vierge olijfolie , ook zo’n superfood. Iets waar bijna alle artsen, gezondheidsfreaks, diëtisten het toch wel eens over eens zijn.

De positieve effecten van olijfolie zijn meer dan enkel een bescherming tegen hart- en vaatziekten, zo zorgt het voor heel wat antioxidanten. Er is ook onderzoek naar de evolutie van Alzheimer en het gebruik van olijfolie, dit wil dus aanwijzen dat het voor ons verstand ook geen kwaad kan. Maar natuurlijk mogen we ook niet de bron van vitamine E niet vergeten. ( vermindert de kans op aderverkalking, artritis, diabetes,…)

 

Weet jij welke olie je koopt? Zo is er dus Extra Vierge: Met druk geperst , niet verhit en de duurste kwaliteit van olijfolie

Er is ook geraffineerde olijfolie: deze is verkregen door de raffinering van de extra vierge procedure, hier worden de onzuiverheden uit de olie gehaald maar ook een stukje smaak gaat hierdoor verloren.

Je kan ook gaan voor gewone olijfolie, deze heeft een neutralere smaak, het is een mengeling van de geraffineerde olijfolie en extra vierge. Deze olie is van iets mindere kwaliteit maar natuurlijk ook goedkoper. Soms worden hier ook olijven voor gebruikt die dan weer niet goed genoeg waren voor de extra vierge.

olijven

Wij hebben thuis ook verschillende soorten staan, met knoflook, tabasco, pikante, fruittoetsen , … leuk om af te wisselen tijdens het wokken.

Volgende week gaan we naar de BBQ van GreenAlive.

Nu ben ik dus volop opzoek naar leuke maar vooral gezonde, lekkere en snelle dessertreceptjes.

Ik deel ze later zeker met jullie !

 

ons Aanbod

Fitness Center

Iedereen heeft zijn eigen redenen en intenties om te gaan bewegen. Daarom bieden wij meerdere begeleidingsmogelijkheden. Het is namelijk van belang dat u de begeleiding kiest die bij u past.

 

Meer...

Kyalin

Wie wil afslanken, heeft het niet altijd even gemakkelijk. Elke dag zit vol verleiders, je moet je aan bepaalde regels houden, zorgen dat je ook nog voldoende beweegt, enz.


 

Meer...